
Terapie individuală
Este un proces desfăşurat în sesiuni 1-1 între client şi terapeut. O şedinţă de terapie individuală este de 50 de minute şi se concentrează pe explorarea credinţelor, valorilor şi comportamentelor clienţilor atât pentru o mai bună autocunoaştere cât şi cu scopul de a identifica acele aspecte pe care clientul doreşte să le schimbe. În procesul terapeutic se ajunge astfel la stabilirea şi implementarea împreună cu terapeutul a unui plan de măsuri în vederea creşterii calităţii vieţii clientului.
Psihoterapia individuală poate veni în sprijinul clientului atunci când acesta se confruntă cu o paletă variată de probleme: anxietate, depresie, tulburări alimentare, sindromul de burnout, stres major în sfera profesională, doliu, boală severă, fără a se limita însă la acestea.
În funcţie de nevoile individuale ale fiecărui client, terapeutul şi clientul lucrează împreună o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, până la momentul în care clientul consideră că a primit tot ceea ce a avut nevoie în cadrul demersului terapeutic pentru a-şi soluţiona situaţiile problematice cu care s-a confruntat sau terapeutul ajunge la concluzia că terapia nu mai este . benefică pentru client, acesta iniţiind ăncetarea întâlnirilor.