
Consiliere profesională
Personalizat pentru fiecare situaţie, tehnicile de consiliere profesională participă la descoperirea talentelor, a abilităţilor şi competenţelor persoanei iar acesta împreună cu terapeutul poate să-şi fixeze obiectivele profesionale dar şi strategia de atingere a acestora.
Consilierea are şi menirea de a-l ajuta pe client să-şi descopere noi resurse pe care să le pună în slujba profesiei şi prin care să ajungă la ţelurile propuse dar şi resurse care să-l ajute în stabilirea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală sau pentru a ieşi din impasuri ce creează dezechilibre la nivel emoţional.
Tot legat de planul profesional putem discuta şi despre sindromul de burnout care este rezultatul unor eforturi majore ce duc la epuizare fizică, psihică şi emoţională; de cele mai multe ori acesta este determinat de stresul existent în plan profesional. Stresul prelungit poate potenţa sau cauza anumite boli: hipertensiune arterială, boli de inimă, ulcer, migrene, etc. şi duce la pierderea energiei şi scăderea eficienţei la locul de muncă. Colaborarea cu psihoterapeutul în vederea obţinerii unui echilibru între viaţa profesională, timpul de relaxare şi timpul de somn duce cu certitudine la îmbunătăţirea calităţii vieţii.